Gratis bezorging in heel Nederland en gratis retour sturen.

Een eetbare Sarah pop, bestaat dat ook?

Een eetbare Sarah pop, bestaan die ook?

Op zoek naar iets leuks voor de vijftigste verjaardag van je vrouw, moeder of vriendin? Dan komen veel mensen bij zo’n grote Sarah pop terecht die je kunt opblazen en voor het huis kunt neerzetten. Eventueel nog verder versierd met attributen die iets vertellen over de jarige. En leuke spreuken of andere teksten uiteraard. Maar we moeten niet vergeten dat die Sarah traditie nog wat verder gaat. Je kunt namelijk ook een heerlijke Sarah pop bestellen of zelf bakken om op de 50e verjaardag lekker op te eten.


Sarah taart of koek bestellen

Veel banketbakkers en andere delicatessenwinkels maken Sarahpoppen op bestelling. En dan hebben we het niet over een supermarkt die een slagroomtaart met smarties bestrooid, er een tekening van een Sarah op plaatst en de tekst ‘Gefeliciteerd Sarah’ toevoegt. Dat heeft niet echt iets met de traditie te maken. Nee, we hebben het over echte banketbakkers die met een Sarahpop van speculaas of brooddeeg aan de slag gaan. Zeker in kleinere dorpjes kan het echt een traditie zijn om zo’n heerlijke authentieke Sarahpop bij de lokale bakker te bestellen en op te halen.


Wie bakt de lekkerste Sarahpop?

We hebben overigens uitgebreid rondgezocht, maar nergens een wedstrijd gezien wie de lekkerste maakt. Vreemd eigenlijk, we hebben wel jaarlijks de oliebollentest. Dan is het ook geen gek idee om een keer te kijken bij welke banketbakker we nu de beste Sarahpop kunnen bestellen. Mocht iemand toch van zo’n test hebben gehoord, dan horen we het graag want we zijn benieuwd naar de uitslag. Maar misschien is zo’n Sarah verkiezing ook wel lastig, want heeft niet iedere streek zijn eigen recept voor een Sarahpop?


Zelf een Sarah koek of taart bakken

Onder invloed van Heel Holland Bakt en andere kook- en bakprogramma’s is het natuurlijk heel populair geworden om zelf de meest ingewikkelde soorten gebak te maken. En dat betekent dat je ook zelf zo’n Sarah pop kunt maken. Want zo ingewikkeld is het niet als je je aandacht er even bijhoudt. Er zijn veel verschillende recepten met net even een andere bijzonderheid.


Waar het om gaat is dat het dus een echte pop is. Dus niet die eerdergenoemde slagroomtaart met een Sarah erop geprint of iets dergelijks maar een echte pop. Vervolgens heb je veel keuze. Je kunt zo’n Sarahpop van brooddeeg of koekdeeg maken. Ze kan versierd zijn met glazuur, maar ook met noten. En we zijn zowel gevulde als ongevulde varianten tegengekomen. Je kunt de Sarahpop helemaal naar je eigen smaak samenstellen.


Maar toch is zo’n Sarah opblaaspop natuurlijk ook heel leuk

Het één doen en het ander niet laten is hier het beste advies. Want los van zo’n heerlijke Sarah koek of taart - die de 50-jarige dame misschien zelf wel bestelt of bakt -  blijft het natuurlijk een goed idee om haar eens echt te verrassen. En dat doe je juist met zo’n leuke opblaasbare Sarahpop. Vroeger was je op je vijftigste oud en daarom verhuren we ook die leuke traditionele Sarah poppen met bloemetjesjurk en knotje nog. Maar we hebben ook een heel scala aan andere Sarah poppen waar je uit kunt kiezen. Van Gekkie tot Hippie.


Het werkt heel eenvoudig. Je maakt je keuze op onze website en bestelt de betreffende Sarah pop. Het pakket dat we leveren bestaat uit één geheel en bevat alles dat je nodig hebt. Vervolgens lok je de (bijna) jarige even weg en zet snel de pop op volgens de instructies. Mocht het wat waaien, span je nog een extra lijntje. Maar verder heb je er weinig omkijken naar. Een erg leuke verrassing voor een vrouw die 50 wordt.