Gratis bezorging in heel Nederland en gratis retour sturen.

Een Abraham pop huren! Leuke traditie

De meesten van ons kennen het natuurlijk wel. Zo’n grote opgeblazen Abraham pop voor het huis van de man die zijn vijftigste verjaardag viert. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Doet iedereen er aan of verschilt de gewoonte per streek. En wil je ook zo’n Abraham pop, hoe kun je dat het beste regelen? Lees even mee in onze blog.


Waar komt Abraham vandaan?

Of beter, waar komt die Abrahamtraditie vandaan? Want de naam Abraham is niet moeilijk te achterhalen. Dat is in de Bijbel een van de aartsvaders en iedereen denkt bij Abraham dan ook aan een oude wijze man. Abraham zien staat gelijk aan levenservaring en wijsheid. Mensen werden vroeger ook niet zo oud en bij vijftig was je al zo ongeveer bejaard. We zien dat ook terug in de traditionele Abraham en Sarah poppen. Want hoewel de poppentraditie ook vroeger al bij de vijftigste verjaardag hoorde, zijn de klassieke Abraham en Sarah poppen echte opa’s en oma’s. Baarden, witte haren, knotjes, een bloemetjesjurk en een oude hoed. Dat is wel zo ongeveer het beeld dat iedereen heeft bij die verjaardagpoppen.


Overigens verschilt de traditie ook per streek. In gebieden als bijvoorbeeld de Haarlemmermeer en delen van de Achterhoek wordt Abraham niet alleen opgeblazen voor het huis gezet. Hij wordt ook als lekkernij bezorgd door de plaatselijke bakker. Abraham is daar een brood- en banketpop, compleet met baard en staf.


De moderne Abraham

Natuurlijk is dat tegenwoordig anders en dat zie je ook terug in de Abrahampoppen. We verhuren nog steeds die traditionele Abraham pop. Tradities zijn er niet voor niets en voor veel mensen moet een Abrahampop er zo uitzien. Maar is jouw Abraham toch een tikje jeugdiger – het zou zomaar kunnen – dan hebben we Abraham poppen in allerlei varianten. Van een stoere Abraham tot een typisch fuifnummer, kies de Abraham die bij jouw jarige past.


Ik wil een Abrahampop huren

Prima, denk je, ik wil zo’n Abraham pop huren. Hoe werkt dat? Moet ik zo’n Abrahampop ophalen en weer terugbrengen? Hoe moet je een Abrahampop neerzetten? Moet ik hem voor een minimum aantal dagen huren? Logische vragen en laten we wel zijn, een Abrahampop huren doen we meestal maar een of hooguit een paar keer in ons leven.


Gelukkig is het heel eenvoudig. Je begint met je keuze voor de juiste Abraham pop die past bij de jarige vijftiger. Natuurlijk hebben we de Abraham pop traditioneel te huur, inclusief zijn wandelstok. Maar ook een naakte Abrahampop in ton, een hippie Abrahampop of zelfs een echte bierdrinker Abrahampop kun je bij ons vinden. En is jouw Abraham van Surinaamse afkomst? Ook een Surinaamse Abraham hebben we uiteraard te huur.


De rest is eenvoudig. We bezorgen je Abrahampop gratis thuis en halen hem na het feest weer op. Of – als je dat liever hebt – leveren we hem af op een van de 3000 afhaalpunten in Nederland. Zodat je in het geheim je Abrahampop kunt afhalen en voor de deur kunt opzetten. Voor dat opzetten zijn er natuurlijk heldere instructies. Alles dat je nodig hebt, zit in het pakket. Het kan niet misgaan. Veel plezier op de 50e verjaardag van jouw Abraham!